mensen werken met 998 projecten op dit platform aan een duurzame samenleving
Home Kom in actie ASN Bank Wereldprijs

 

De Wereldprijs 2013 is voorbij

Op 7 november was de ontknoping van een spannende race.

Na een zenuwslopende afvalrace van vijf maanden stonden nog acht finalisten op het podium met een vijftig procent kans om de felbegeerde ASN Bank Wereldprijs te winnen.

Uiteindelijk kwam de jury tot de volgende winnaars in de themacategorieën.

Eerlijke Handel: Studiojux.org gaat vraag en aanbod van duurzame lifestyleproducten vergroten. Zij willen bodylotion en kleding produceren met het doel de arbeidsomstandigheden en de natuur in ontwikkelingslanden te verbeteren.

Duurzame Energie: WavEnergy wekt elektriciteit op via de golfslag in zee. Over een schuine plaat rollen dynamo's die aan een luchtkussen vastzitten. Door de beweging van de golven gaat het luchtkussen op en neer. Dat laat de dynamo's draaien die elektriciteit genereren. Leuk detail is dat de initiatiefnemers nog op de middelbare school zitten en daarmee de jongste winnaars van de Wereldprijs zijn. 

Tegen Kinderarbeid: Van prostituee naar office manager wil in India 450 kwetsbare meisjes een beroepsopleiding bieden en succesvol te begeleiden naar betaald, eerlijk werk in een veilige omgeving. Bijvoorbeeld jeansproductie, office management en ambachtelijk werk.

Vrede & veiligheid: Brilliant Minds Burma leidt jongeren uit verschillende etnische groepen in Birma op en helpt ze aan een baan bij (internationale) bedrijven die actief zijn in het land. Dat draagt bij aan duurzame vrede tussen verschillende etnische groepen én aan een duurzame economie.

Op de hoogte blijven van hoe het verder gaat? Volg ons op Twitter,  Facebook, Instagram, YouTube of Pinterest voor alle updates!

Over de Wereldprijs
Elke vernieuwing begint klein. Met een goed idee, een groep enthousiaste mensen en de wil om iets te veranderen. De ASN Bank gelooft dat vernieuwing uit de samenleving komt en organiseert daarom dit jaar voor de zesde keer de ASN Bank Wereldprijs. Een prijs om ondernemende en kansrijke projecten te helpen groeien.

De deelnemers
De deelnemers aan de ASN Bank Wereldprijs willen een droom voor een duurzame wereld realiseren. Zij hebben zich ingeschreven bij een van de vier thema’s: eerlijke handel, duurzame energie, vrede & veiligheid en de strijd tegen kinderarbeid. De jury heeft 2 finalisten per thema geselecteerd, op basis van criteria als impact, originaliteit en haalbaarheid van het project in het thema. 

De prijzen
De projecten met het beste plan, de meest overtuigende pitch maken kans op 10.000 euro. Lees alles over de prijzen. 

Blog je mee voor een mooiere wereld
WERELDPRIJS op Facebook
WERELDPRIJS Twitter