mensen werken met 1112 projecten op dit platform aan een duurzame samenleving
Home Kom in actie ASN Bank Wereldprijs

Op 13 november is de spannende finale. Inschrijven kan niet meer, aanmelden voor de wachtlijst wel.

Langzaam komt het eindpunt van de ASN Bank Wereldprijs in zicht. Na twee selectiemomenten, twee intensieve trainingsdagen en een succesvolle stemronde zijn er nog zestien projecten in de race. Zij zullen op 11 oktober hun project pitchen voor een groot publiek tijdens MorgenVandaag. Op 27 oktober leveren zij een volledig projectplan in. Op basis daarvan selecteert de jury de twee projecten per thema die op 13 november in de finale zullen staan. Op 5 november wordt bekend gemaakt welke projecten in de finale staan.

Over de ASN Bank Wereldprijs
Elke vernieuwing begint klein. Met een goed idee, een groep enthousiaste mensen en de wil om iets te veranderen. De ASN Bank gelooft dat vernieuwing uit de samenleving komt en organiseert daarom sinds 2009 de ASN Bank Wereldprijs. Een prijs om ondernemende en kansrijke projecten voor de wereld te helpen groeien.

Niets missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil je niets missen en de spannende fases van de ASN Bank Wereldprijs volgen? Schrijf je dan in voor de ASN Bank Wereldprijsnieuwsbrief en ontvang de laatste updates in je mailbox.

 

 

Benieuwd hoe het met de kandidaten gaat?

Check Facebook!

Deel de ASN Bank Wereldprijs op de sociale media:

2 juni
Inschrijven
 
Fase 1
Inschrijven

Schrijf jouw project in van 2 juni tot en met 2 juli binnen één van de 4 thema’s.

 
1e selectie
2 juli
Fase 2
1e selectie

Elk project wordt door de redactie en de afdeling duurzaamheidsbeleid en onderzoek van de ASN Bank beoordeeld. Maximaal 25 projecten per thema gaan door naar de tweede fase. 

14 augustus
2e selectie
 
Fase 3
2e selectie

De jury van de ASN Bank Wereldprijs selecteert de 10 mooiste projecten per thema en maakt op 14 augustus bekend welke dit zijn. Deze projecten gaan door naar de volgende fase.

 
Training
1 september
Fase 4
Training

De 40 geselecteerde projecten uit de vier thema’s gaan aan de slag met het verder ontwikkelen van hun plan. Op 6 en 20 september volgen zij twee trainingsdagen. 

22 september
Stemmen
 
Fase 5
Stemmen

Van 22 september tot en met 3 oktober 12.00 uur kun je stemmen op je favoriete project. Bij elk thema kun je een keer stemmen. Je hebt maar één stem per thema, dus gebruik deze goed! De 3 projecten per thema met de meeste stemmen gaan door naar de volgende fase. Daarnaast geeft de ASN Bank per thema één project een wildcard die ook doorgaat naar de volgende fase.

 
Pitch & Plan
7 oktober
Fase 6
Pitch & Plan

Op 8 oktober oefenen de projecteigenaren hun pitch. Op 11 oktober staan zij voor een live publiek en vertellen hun verhaal. Op 27 oktober leveren de projecteigenaren een projectplan in. De jury kiest uit de 16 overgebleven projecten per thema 2 finalisten, die op 13 november in de finale zullen staan. Zij maken kans op 10.000 euro.

 
Finale
 
Fase 7
Finale

Op 5 november worden de acht finalisten bekend gemaakt. Deze 8 projecten strijden op 13 november om de felbegeerde prijzen: €10.000,- per thema.

VDWVM op Facebook
#ASNBankWereldprijs getwitter