mensen werken met 1075 projecten op dit platform aan een duurzame samenleving
Home Kom in actie ASN Bank Wereldprijs

Niets missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Elke vernieuwing begint klein. Met een goed idee, een groep enthousiaste mensen en de wil om iets te veranderen. De ASN Bank gelooft dat vernieuwing uit de samenleving komt en organiseert daarom sinds 2009 de ASN Bank Wereldprijs. Een prijs om ondernemende en kansrijke projecten voor de wereld te helpen groeien.

Projecten

De inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs 2014 is gesloten. In de categorie Duurzame energie, natuur en milieu zijn inmiddels de 25 projecten bekend die door zijn naar de volgende ronde. De 25 projecten in de categorie Eerlijke handel, eerlijke mode en eerlijke voeding die door zijn naar de volgende ronde kun je ook al bekijken. Voor de categorie Kinderrechten, onderwijs en de strijd tegen kinderarbeid zijn de projecten ook bekend. Vanaf 25 juli vind je ook de 25 projecten in de categorie Veiligheid en sociale cohesie die doorgaan naar de jury op deze pagina.

Wil je op de hoogte blijven over al het nieuws rondom de ASN Bank Wereldprijs 2014? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Heb je een vraag? Stel hem via wereldprijs@voordewereldvanmorgen.nl of lees de FAQ.

De prijzen
De projecten met het beste plan, de meest overtuigende pitch en de meeste stemmen maken kans op 10.000 euro.

Thema’s
 

Duurzame energie, natuur en milieu
 

Eerlijke handel, eerlijke mode en eerlijke voeding
 

Kinderrechten, onderwijs en de strijd tegen kinderarbeid
 

Veiligheid en sociale cohesie


Hoe kun je een van de themaprijzen winnen?
De ASN Bank Wereldprijs bestaat uit verschillende rondes. We hebben alle details voor je op een rijtje gezet. De kleine lettertjes lees je in de algemene voorwaarden.

Vragen of opmerkingen?
Mocht je vragen hebben, opmerkingen, of problemen met het plaatsen van je project. Dan staan we klaar om je verder te helpen. We zijn bereikbaar via wereldprijs@voordewereldvanmorgen.nl.
 

Volg de ASN Bank Wereldprijs

Op de hoogte blijven?

Deel de ASN Bank Wereldprijs op de sociale media:

2 juni
Inschrijven
 
Fase 1
Inschrijven

Schrijf jouw project in van 2 juni tot en met 2 juli binnen één van de 4 thema’s.

 
1e selectie
2 juli
Fase 2
1e selectie

Elk project wordt door de redactie en de afdeling duurzaamheidsbeleid en onderzoek van de ASN Bank beoordeeld. Maximaal 25 projecten per thema gaan door naar de tweede fase. 

14 augustus
2e selectie
 
Fase 3
2e selectie

De jury van de ASN Bank Wereldprijs selecteert de 10 mooiste projecten per thema en maakt op 14 augustus bekend welke dit zijn. Deze projecten gaan door naar de volgende fase.

 
Training
1 september
Fase 4
Training

De 40 geselecteerde projecten uit de vier thema’s gaan aan de slag met het verder ontwikkelen van hun plan. Op 6 en 20 september volgen zij twee trainingsdagen. 

22 september
Stemmen
 
Fase 5
Stemmen

Van 22 september tot en met 3 oktober 12.00 uur kun je stemmen op jouw favoriete project. Je hebt maar één stem, dus gebruik deze goed!
De 3 projecten per thema met de meeste stemmen gaan door naar de volgende fase. Daarnaast geeft de ASN Bank per thema één project een wildcard die ook doorgaat naar de volgende fase.

 
Pitch & Plan
8 oktober
Fase 6
Pitch & Plan

Op 8 oktober oefenen de projecteigenaren hun pitch. Op 11 oktober staan zij voor een live publiek en vertellen hun verhaal. Op 27 oktober leveren de projecteigenaren een projectplan in. De jury kiest uit de 16 overgebleven projecten per thema 2 finalisten, die op 13 november in de finale zullen staan. Zij maken kans op 10.000 euro.

 
Finale
 
Fase 7
Finale

Op 5 november worden de acht finalisten bekend gemaakt. Deze 8 projecten strijden op 13 november om de felbegeerde prijzen: €10.000,- per thema.

VDWVM op Facebook
#ASNBankWereldprijs getwitter