mensen werken met 1122 projecten op dit platform aan een duurzame samenleving
Home Nieuws Winnaars Wereldprijs 2012

Winnaars Wereldprijs 2012

Winnaars Wereldprijs 2012
08-11-2012 / Redactie

Energieverbruik computers kan flink omlaag

 
Wie een computer gebruikt, verliest tot negentig procent van de energie bij omzetting van stroom uit het stopcontact. Het project ‘Ontwikkeling van zeer efficiënte computeronderdelen’ wil dat met dertig procent terugbrengen. Daarmee is het een van de winnaars van de ASN Bank Wereldprijs 2012. Andere winnaars zijn de projecten Fair Friends, My Louis en Art of Peace. 
 
Dat maakte de jury van de Wereldprijs op 8 november 2012 in Chizone op Scheveningen bekend. De winnaars krijgen een bedrag van tienduizend euro om hun project succesvol te maken. 
 
Met de ASN Bank Wereldprijs stimuleert de bank duurzame doeners. Zij kunnen deelnemen met een project dat ondernemend, innovatief en creatief is, en een grote impact heeft op de samenleving. Ook moet het project passen in een van de vier duurzame thema’s van de ASN Bank: eerlijke handel, tegen kinderarbeid, duurzame energie en vrede & veiligheid. 
 
De jury, bestaande uit ondernemers en specialisten van goede doelen, koos vier winnaars: 

Oprichten van een modern, toonaangevend online platform voor eerlijke, verantwoorde producten van aanbieders die ondernemen met hoofd, hart en handen, gecombineerd met werving van fondsen voor goede doelen.

Het ontwikkelen en bouwen van een computervoeding die minder energie verliest en daardoor veel zuiniger is, en die vrij (via open source) beschikbaar komt.

Duurzame vuilniszakken verkopen om projecten te financieren die als doel hebben een beter toekomstperspectief voor jongeren in sloppenwijken te creëren.

Een talentencentrum opzetten waar Somalische jongeren hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen, onder leiding van bevlogen kunstenaars en artiesten.

Publieksprijs

Aan de ASN Bank Wereldprijs 2012 deden 120 projecten mee. Na de eerste ronde bleven er twintig projecten over, vijf per categorie. Duizenden bezoekers van het online platform Voor de Wereld van Morgen brachten sinds eind september hun stem uit op een van deze twintig projecten. Mede op basis van die stemming koos de jury twaalf finalisten. Zij streden via een pitch voor de jury om de vier themaprijzen. Het publiek koos uit de twintig projecten de winnaar van de publieksprijs: Colt Solar project. COLT is een Nederlandse/Cambodjaanse non-gouvernementele organisatie waar straatkinderen worden opvangen. In augustus 2011 is Colt gestart met een solarproject om kinderen en de Cambodjaanse bevolking bewuster te maken van duurzame energie en te besparen op energiekosten. 

Over de ASN Bank en Voor De Wereld Van Morgen

Sinds 1960 streeft de ASN Bank naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. Bij al haar activiteiten houdt zij rekening met het klimaat en de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen en de behoeften van toekomstige generaties. ASN Bank steunt ook de groeiende groep mensen die een bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de samenleving. Voor hen is de community Voor de Wereld van Morgen gestart. Want samen kunnen mensen van een duurzaam idee een succes maken.

 

Foto: Daphne  @thesocialreporters

Deel dit nieuwsbericht:
Wil je deze pagina delen via de sociale media? Dat kan alleen als je cookies toestaat.