mensen werken met 1122 projecten op dit platform aan een duurzame samenleving
Home Projecten my louis

My Louis

My Louis

My Louis is een vuilniszak die gezien mag worden. Waarom? Met de verkoop van deze duurzame vuilniszak worden projecten gefinancierd die gericht zijn op het creëren van een beter toekomstperspectief voor jongeren in sloppenwijken. Daarmee verandert een alledaags product zonder waarde, in een product waarmee consumenten en bedrijven op een hele makkelijke manier – gewoon door het te kopen – iets goeds kunnen doen voor een ander en krijgt het waarde. De naam My Louis is een verwijzing naar de populaire Louis Vuitton tassen.

Motivatie voor My Louis

Momenteel wonen meer dan 1,2 miljard mensen in sloppenwijken. Dat aantal zal alleen maar verder toenemen. Het gebrek aan perspectief bij jongeren in sloppenwijken leidt ertoe dat een groot deel van hen uiteindelijk op het verkeerde pad belandt met alle gevolgen van dien voor zichzelf en hun omgeving.

Doel van My Louis

Projecten financieren die primair tot doel hebben om het leven van jongeren in sloppenwijken te verbeteren door hen een perspectief te bieden op een betere toekomst. Verder is het belangrijk dat de projecten een aantoonbare bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden in sloppenwijken in het algemeen.

Plan van aanpak van My Louis

  • Een vuilniszak laten ontwikkelen die in alle opzichten onderscheidend is van wat er nu op de markt beschikbaar is.
  • Samenwerkingsverbanden aangaan met organisaties die aantoonbaar het verschil kunnen maken voor jongeren in sloppenwijken.
  • 100% van de nettowinst die wordt gerealiseerd met de verkoop van de My Louis vuilniszak afdragen aan projecten van deze organisaties.

Waar kunnen we nog meer bij helpen voor My Louis

  • De verkoop vindt plaats via reguliere kanalen (o.a. supermarkten) maar ook via de strategie van de bekende Tupperware party (multi-level marketing).
  • Te ondersteunen projecten variëren van het opzetten van ondernemingen zoals bedrijfjes voor het inzamelen en verwerken van afval tot fotografieprojecten en het maken van kunstwerken met jongeren.
Steun dit project
Word fan!

Via de 'Verstuur bericht' knop op jouw profielpagina kan de projecteigenaar je een berichtje sturen om je op de hoogte te houden over de voortgang van het project.
Deel dit project:
Foto's
Twitter