mensen werken met 1122 projecten op dit platform aan een duurzame samenleving
Home Projecten the art of peace kunst voor vrede in somali

The Art of Peace– Kunst voor vrede in Somalië

The Art of Peace– Kunst voor vrede in Somalië

 

Kunst is hét middel bij uitstek dat de samenleving verbindt, een cultuur van vrede en dialoog kan bewerkstelligen en de spiraal van geweld en onrechtvaardigheid kan doorbreken.

Een talentencentrum voor jongeren die geboren en opgegroeid zijn in Somalië, waar meer dan 20 jaar oorlog en geweld heerst, moet hier aan bijdragen. Deze jongeren krijgen hier de kans hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen (via theater, muziek, poëzie etc.). Het werk van deze creatieve, maatschappelijk bevlogen kunstenaars/artiesten kan de aanjager zijn voor een mentaliteitsverandering in de samenleving en een nieuwe impuls geven aan de kunst- en cultuursector in het land.

Motivatie

In Somalië heerst meer dan 20 jaar oorlog, met verdeeldheid en geweld als standaard. Dit betekent dat een complete generatie een vreedzame en rechtvaardige samenleving nooit heeft gekend. De kans om eigen talenten te ontwikkelen heeft zij nooit gekregen. Kunst verbindt en bevordert creatieve ideeën, essentiële elementen in wederopbouw. 

Doel

Het tot stand brengen van mentaliteitsverandering in de samenleving, zodat deze en komende generaties een cultuur van vrede nastreven. Kunst is hierbij de sleutel. Talentontwikkeling en –tentoonstelling creeërt vredesartiesten (in muziek, film, theater, poëzie, literatuur, etc.) die de samenleving op creatieve wijze de waarde van vrede en dialoog tonen.

Plan van aanpak

De uitvoering is tweeledig: 1) talentencentrum waarin jongeren workshops krijgen van professionals. 2) productiehuis waarvoor jongeren (max. 5) een managementtraining krijgen om deze te runnen (ondersteuning vanuit Nederland).Het talentencentrum produceert talent; het productiehuis maakt hiervan film/toneel/muziek producties. Met inkomsten van producties en sponsoring zullen het talentencentrum en productiehuis op termijn financieël zelfstandig functioneren.

Waar kunnen we nog meer bij helpen

In Nederland wordt ondersteuning gegeven door stichting Somali Next Generation. In Somalie gaan we samenwerken met lokale Somalische organisaties.

 

Displayfoto is afkomstig van NYTIMES: http://nytimesagency.com/preview/NTA2012040354739

Steun dit project
Word fan!

Via de 'Verstuur bericht' knop op jouw profielpagina kan de projecteigenaar je een berichtje sturen om je op de hoogte te houden over de voortgang van het project.
Deel dit project:
Projectinformatie
Project initiator
Somali Next Generation Somali Next Generation
Foto's